Highlighted
Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Dec 7, 2019

Hard Reset QC35 II

Hello, I wish hard reset QC35 II
I followed your instructions found on site support:
1-Turn off your headphones or headphones and wait 30 seconds.
2-Connect your headphones or headphones to a USB power supply via USB cable and wait 5 seconds. (The power supply must be plugged into a live AC outlet)
3-Disconnect the USB cable from the headphones or earphones and wait 1 minute.
4-Put the headset or earphones back on and check that everything is working properly.

 

But I do not feel that my headset is fully reset ...
Let me explain : when I received my new QC35 II it was by default on the English language and the left button (L) was not configured with the ANC function, there was also no device connected with the headphone..I configured the language and function of the left button (L) on ANC function with the Bose Connect app

 

However, when I am the follow steps to reset QC35 II, the language initially choose is always present (French), the left button (L) and always configured on the ANC function, and it automatically connects to my phone and the name initially configured of my QC35II initially configured is the always same .. ?!?!

I do not think that by following this procedure I make a complete hard reset of the QC35II ...
Is it normal? Is there any key combination for HARD RESET 100% totally headphones ?
thanks 
best regards

12 REPLIES 12
Highlighted
Moderator

Re: Hard Reset QC35 II

Hi Bryce974,

 

Thank you for your post and welcome to the Community!

 

I’ll be more than happy to assist you with your query regarding the hard reset of your QC35 II’s.

 

I can confirm that the way you are performing the reset is correct. It may be that requires a bit of practice to get it correct. It is a very fiddly reset!

 

Is there an issue with your product in which you wanted to reset? If so, let us know. We’d love to help!

 

Kindest,

 

Jessie O – Community Support

Feel more. Do more. Be more.
New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
Highlighted
Participant
  • 6
  • 1
  • 0
Registered since

Apr 18, 2020

4Re: Hard Reset QC35 II

Jessie, I feel that you failed to answer Bryce974's question.  I have the same question. If the reset process is 'fiddly', as you call it, can you please give more precise instructions?

 

1-Turn off your headphones or headphones and wait 30 seconds.

Do you mean exactly 30 seconds?  I hope not. Then is it At least 30 seconds? Or 30 to 40 seconds?  "Wait 30 seconds" doesn't tell me what to do.


2-Connect your headphones to a USB power supply via USB cable and wait 5 seconds.

Again, exactly 5 seconds (impossible), or some range?


3-Disconnect the USB cable from the headphones or earphones and wait 1 minute.

Again: At least 1 minute? No more than 1 minute?


4-Put the headset or earphones back on and check that everything is working properly.

How do I confirm that the reset has occurred? My headphones seem to remember custom settings (no voice prompts, the name appearing when pairing).

 

If the timings above are "at least 30 seconds", etc., then I would be doing a factory reset almost every time I charge the head phones, so that can't be right.

 

Please describe how to reset the headphones. It's one of the troubleshooting steps. I shouldn't have to troubleshoot the troubleshooting steps.

Thanks,

Steve

Highlighted
Participant
  • 2
  • 1
  • 0
Registered since

May 6, 2020

Re: Hard Reset QC35 II

Three weeks and no answer? I have the exact same question. How is this any different than turning it off, plugging it in to recharge, and disconnecting some hours later?

Highlighted
Participant
  • 2
  • 1
  • 0
Registered since

Jun 2, 2020

Re: Hard Reset QC35 II

More than a month and still no answer. I have the same issue, i even had my clock on sight and took 30 sec, then 5 sec and then 1 min. NO POSITIVE RESULTS. Please, can someone from Bose give an answer?

Highlighted
Enthusiast
  • 36
  • 26
  • 0
Registered since

Apr 4, 2020

Re: Hard Reset QC35 II

I totally agree. I am waiting for an explanation as well. 

Highlighted
Participant
  • 0
  • 2
  • 0
Registered since

Jul 23, 2020

Re: 4Re: Hard Reset QC35 II

Same. Simply don't work. 

Highlighted
Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Oct 18, 2019

Re: 4Re: Hard Reset QC35 II

Same here too

Highlighted
Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Aug 24, 2020

Re: Hard Reset QC35 II

I am chiming in as well.

Is there nobody to reply to a simple question regarding an expensive product???

it is a shame. I was so far happy with my BOSE, but now I started to look for alternatives. 

I have a beeping/volume-down issue which is driving me crazy and I am hoping a correct hard reset could possibly solve it.

Highlighted
Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Aug 29, 2020

Re: Hard Reset QC35 II

I am also unable to reset it, despite literally using a stopwatch (on my phone). The reset process simply does not work as stated.