Highlighted
honglong1976
Friendly Fanatic
  • 10
  • 72
  • 0
Registered since

Apr 23, 2018

Bose Solo TV - Is this normal?

Hi everyone,

 

I have a Bose Solo TV (original one and latest firmware installed). Is this normal?

 

- If I turn it off at the mains and leave it overnight and switch it on the next day, I get two tones and then it takes 30-60 secs before it turns on via the remote.

- Afterwards, any other time it is turned on and off, it works fine. If I leave it plugged into the mains, it turns on and off fine.

- If I turn it off at the mains and then on again, it turns on straight away via the remote. If I turn off at the mains and on again a few hours later, it also turns on via the remote ok.

 

Is this normal? or not?

 

Thanks.

2 REPLIES 2
Moderator

Re: Bose Solo TV - Is this normal?

Hello Honglong1976, 

Thank you for reaching out to the community, Thank you for your question, I will gladly help you today! 

I can confirm that this is normal, As the system is designed to be in standby mode once turned off by the remote. 
So when the device is turned off by the mains, It just takes a little longer to boot up. Think of it as a Safe Startup procedure. 

Hope this helps, If you have any other questions please do get in touch again! 

Hope you have a lovely day,

Kind regards 
Liam G - Community Support

honglong1976
Friendly Fanatic
  • 10
  • 72
  • 0
Registered since

Apr 23, 2018

Re: Bose Solo TV - Is this normal?

Thanks @Liam_G 

 

Just curious if this happens with any other Bose Solo TV owners?

 

If this is perfectly normal, nothing to worry about then 🙂