Notice

The Bose Community Forum was launched at a time when robust online support was not available for Bose customers. Over the past several years we have added new online service channels that provide a more interactive and complete digital experience. Additionally, we have enhanced the My Bose Account capabilities to deliver a more personalized and self-service experience. As a result, Bose has made the decision to close Community Forum for Consumer electronics products on September 30th. The Bose Pro portion of the Community will still operate as usual.


Please visit our support homepage to experience one of our many other digital service channels or simply use your Community log-in credentials to sign in to your My Bose Account to view your orders and view support options.


Thank you to all who have contributed and benefited from interacting in our Community. We look forward to continuing to serve you online.


Regards,
Bose Customer Service Team
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Geoffo67
Participant
  • 1
  • 1
  • 0
Registered since

Jun 20, 2020

No sound from Wave Music System.

Have old Wave Music System. Switch on but no sound from any source (Radio, CD or Aux). Have checked headphone input is clear and unplugged to try reset system but still no sound. Any ideas or is it just down to age.

4 REPLIES 4
Sam_F
Moderator

Re: No sound from Wave Music System.

Hey @Geoffo67,

 

That's quite strange! I appreciate you trying some troubleshooting already - sorry that things haven't improved.

 

How long have you owned the system for and how long have you noticed this issue? It's quite strange that none of your sources are outputting audio. If a reset is not helping, there may be an underlying issue with the drivers inside the system. To fix this, I'd recommend contacting local support who will be able to discuss the service options available.

 

To do this, go to Global Contact Page > Select your country > Scroll to the bottom of the page > Click 'Contact Us'. Let me know how you get on!

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
FoxBriar
Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Jun 26, 2020

No sound from Wave Music System.

Greetings Folks,

My name is Briar and I purchased my AW II in 2005 or 6. We recently moved from Ca to Or and so my system was in storage for an extended period of time. Today we pulled out the system along with the 5 CD changer. T

The system powered up and started playing a CD but guess what, no sound.

Tried the radio and expected to get static at least. No sound.

Final test was to plug in some aux speakers I happened to have. CD now plays and sound comes out of Aux speakers.

Since the Bose speakers are the whole reason for having a Bose I have no idea how to proceed on fixing this problem. Or if it is fixable or cost effective.

Any guidance would be appreciated.

BC 

Keith_L
Community Manager

Re: No sound from Wave Music System.

Hi BC,

 

Welcome! Thanks for joining us in the community!

 

I'm sorry to hear you are having trouble with your speaker since getting it out of storage. Have you done the troubleshooting mentioned by @Geoffo67 above? Resetting the system and checking the headphone input is clear are both useful troubleshooting steps for this so I would recommend doing them if you haven't.

 

To rest the system what you would need to do is:

  • Turn the system off.
  • Unplug the AWMSII power cord from the power outlet. Wait one minute.
  • Reconnect the power cord.
  • "PLEASE WAIT" is displayed. When that message disappears, turn the system on by using the FM or AM source button. (Your system may produce a small 'pop' if powered on to CD source after a reset.)

If you are still not getting any audio after doing this, then I would also recommend reaching out to your local support team at the link provided by @Sam_F to look into getting it booked in for a repair.

 

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
karentrichel
Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Jul 18, 2020

Re: No sound from Wave Music System.

new out of box purchased 12/2018, no sound. Returned to Bose for updated latest hardware/software, now today 7/18/20, same thing! Now, have to pay over $100 to send back for another repair. Is it really worth it??