Accoustimass 3 Series lI - Loud humming sound.

Highlighted
Silent Starter

Accoustimass 3 Series lI - Loud humming sound.

When powered on, the Accoustimass 3 generates a loud humming sound but no music audio is present. Strictly a hum emanating from speakers. Speakers are fine when connected directly to a receiver or tuner. However when connections via bass module only an electric hum is heard. Please HELP! Thanks in advance for your time and support.

4 REPLIES
Moderator

Re: Accoustimass 3 Series lI - Loud humming sound.

Hi antnigood,

 

Thanks for posting in the Community!  Sorry to hear about the troubles, but would be happy to help!

 

I wanted to confirm if the setup was working correctly before in this particular configuration or was there any new equipment added like a surge protector or source device.  

 

Also, is the polarity consistent with all the speaker wire connections?

 

Let us know so we can further assist!

 

Warm Regards,

Tony A - Community Support 

Silent Starter

Re: Accoustimass 3 Series lI - Loud humming sound.

Thanks Tony for your time, attention, and prompt response. The system previously worked fine. However the system was in storage for several years and recently I purchased a Yamaha tuner-receiver for use in a guest bedroom to create a home theater sound system. Regarding the polarity, the speaker connections with the base module was verified in accordance with instructions. Hopefully this will assist in problem diagnosis. Thanks for your assistance.

Al
Silent Starter

Re: Accoustimass 3 Series lI - Loud humming sound.

Thanks for your time, attention, and prompt response. The system previously worked fine, but was in storage for several years. Recently, I purchased a Yamaha tuner-receiver for use with the system in a guest bedroom for creating a theater sound when connected with the tv. The speakers works fine when connected directly to the rear of the receiver without the bass module. The polarity was verified as in accordance with instructions. Hopefully the additional details will assist in problem diagnosis. Thanks for your assistance.

Al
Moderator

Re: Accoustimass 3 Series lI - Loud humming sound.

Thanks for the info Al.

 

If you've done Tony's troubleshooting and there is still a buzzing noise, there may be something wrong with the bass module.

 

We no longer offer service or have replacement parts for your system, however you may be able to take a look inside of the module and see if there are any loose connections or blown fuses.

 

Let us know if you have any other questions!

 

Best,

Brandon - Community Support