Allie Mac
Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Jan 1, 2021

Connectivity between soundsport wireless headphones and moto android phone

Before creating a new topic, please search the Community to avoid creating duplicate threads. If you are posting about a problem, the more of the below details you can include (if applicable) the easier it will be for others to try and help. Go to https://bose.life/2K1GbJl for a helpful post on how to find relevant information, including your firmware and app version information!

 

Bose product name Soundsport

 

Country UK

 

Firmware Version

 

App Version

 

What devices were you using that were affected and what version are they on Moto android phone - bluetooth version 4.2

Detailed description of the issue and steps to reproduce

When I use the headphones outside the house, connection is lost after a few minutes.  I have tried all the steps suggested by moto, including resetting apps, unpairing the device from the phone, forgetting the device and starting again and went as far as a factory reset.  However none of these steps have worked.

 

What environment do you experience the issue in? (e.g. noisy office, quiet kitchen, etc.)

When outside

When did you start to experience the issue? Did it work correctly previously?

The headphones have never worked correctly.

Any troubleshooting steps you took

I have followed all the Bose suggestions and all the Moto ones

 

1 REPLY 1
Vicky_W
Moderator

Re: Connectivity between soundsport wireless headphones and moto android phone

Hello Allie Mac,

 

Thanks for posting and welcome to the forums. 

 

I am sorry your SoundSport Wireless are not pairing with your Moto phone correctly. Is this just with the Moto or all Bluetooth devices?  Could you please try the following steps and let me know how you get on?

 

1. Go to btu.bose.com on a computer and update your headphones software.

2. Perform a product reset, to do this, turn off the headset and wait 30 seconds and then plug the headset into a wall outlet using a USB charger, then wait 5 seconds. After that unplug the USB cord from the headset and wait 1 minute once you have completed this turn the headset back on.

 

I look forward to hearing from you!

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!