Member
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Dec 29, 2019

Unit buzzing

I have just purchased my second L1 11 second hand, it is in immaculate condition and has only been fired up twice in the last 3 years. When I plug it in there is a hum which gets louder with the volume and a unpleasant response to the bass notes which is not what I experience with my first Bose. I have changed the leads cables etc. but to no avail, anyone experienced this problem?

1 REPLY 1
Professional Legend
  • 1417
  • 48121
  • 1
Registered since

May 11, 2020

Re: Unit buzzing

Hi, Jock Davies,

Thank you for joining the Bose Portable PA Community.  Welcome.

Jock Davies posted:

I have just purchased my second L1 11 second hand,

Congratulations.

it is in immaculate condition and has only been fired up twice in the last 3 years. When I plug it in there is a hum which gets louder with the volume and a unpleasant response to the bass notes which is not what I experience with my first Bose. I have changed the leads cables etc. but to no avail, anyone experienced this problem?

Do you hear the hum?

  • When nothing is connected to the L1 Model II Power Stand Analog input
  • In different locations (different AC power sources)


Other questions

  • What is the sound source you are connecting to the L1?
  • How are you connecting the sound source to the L1?
    • If the sound source is a non-Bose mixer, please give us a link to the owner's manual for that device.
    • What kind of cable are you using for the connection
      • Tip-Ring-Sleeve  or Tip-Sleeve 


Most of the time, a hum indicates a Ground Loop. Please follow the link for more information.



Please answer the questions above.



Thanks,



ST