Highlighted
Silent Starter
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

Apr 12, 2020

Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

Hello Everyone,

I have my T1 connected to my iMac via the USB to PC connection. I can get the T1 to work with GarageBand but I just can’t connect to the OBS  app? I have the midi sound set correctly for the Bose USB Audio input but I’m just not getting it to go through the OBS app?


Is there anybody out there live-streaming with the setup that can share their settings? I have acoustic and vocals running to the Bose.

Thank you.

34 REPLIES 34
Highlighted
Strident Supporter
  • 21
  • 56
  • 0
Registered since

Jun 22, 2018

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

Did you look at audio settings within OBS? You'd need to select the T1 as the input device.  If it's working in GarageBand that's likely the culprit.

Highlighted
Silent Starter
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

Apr 12, 2020

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

Hi Smitty 2,

‘Yes I did get that far also still no sound. Thanks for the reply!

Highlighted
Strident Supporter
  • 21
  • 56
  • 0
Registered since

Jun 22, 2018

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

You might try an OBS forum.  The other thing I've run into is a bitrate mismatch in the settings... For example GarageBand is fixed at 44.1 kHz so if you use an interface set at 48 khz it won't work.  That would we one other thing to check in the settings.   Sorry I can't offer specific help to OBS.

Highlighted
Silent Starter
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

Apr 12, 2020

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

Thank you, I will look at that also. I uninstalled OBS earlier if I get the urge to fight with it again I’ll give it a shot.

Highlighted
Friendly Fanatic
  • 12
  • 38
  • 1
Registered since

Aug 1, 2010

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

Hello Dutch,

You mentioned having the T1 as "midi sound" ... I don't have that as an option.  I have used the T1 set up as a "Audio Input Capture" device in OBS, however, I'm on a PC. I don't know if the terminology is different between OBS Studio for PC and OBS Studio for Mac.

With the T1, I did find that I had to have the channel volumes and master volume turned very high to get a robust signal, and even added some boost in the Mic/Aux "Advanced Audio Properties".

Does that help?

Fish

Highlighted
Silent Starter
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

Apr 12, 2020

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

Hey Fish,

Sorry I misspoke about the midi input, I meant to say audio. The faders for the volume are shaded gray and there’s no moving them to adjust volume. Someone in the OBS forum said that Mac doesn’t recognize the signal and another program need to be used to direct that signal. He uses Loopback by Rogue Amoeba. 
Thanks for your reply!

Highlighted
Animated Arbiter
  • 13
  • 116
  • 0
Registered since

Jan 18, 2013

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

I have been streaming with OBS and my T4s for four weeks now....what an education. 

Last couple weeks I went USB out Bose into my Macbook Pro. Pick Bose T4S as your audio device in settings / Audio / Mic/Auxillary Audio. You should see your mixer in the drop down list. I had problems where I didn't see the USB from Bose. Its important the order you plug in and turn on the mixer...When you turn on the mixer if you don't see USB OUT flash on the screen, You won't see it in OBS. 

Do some test recordings to get the mix right.....it took me awhile to get something to sound decent....way better than the iPhone mic. 

 

Good luck. 

 

 

Highlighted
Audible Advocate
  • 3
  • 25
  • 0
Registered since

Mar 7, 2015

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

Good day! I am trying to live stream with my MacBook Pro, T8 mixer, OBS stream software and Youtube. I can get the signal from the mixer to my MacBook Pro, ( changed the settings in the MacBook Pro to recognize the T8 mixer), My OBS recognizes the T8 Mixer and when I test to Youtube, I can hear/see everything but there is a horrible static when I sing or play my guitar. I have tried turning down the Trim and Gain on the mixer as well as the gain/trim on my OBS system. It still distorts every time I try to sing or play my instrument. Can you help? Thank you!

 

Highlighted
Animated Arbiter
  • 13
  • 116
  • 0
Registered since

Jan 18, 2013

Re: Using T1 Mixer w/iMac and OBS Livestream Settings?

Are you using the Aux outs? Is your USB connection sound? Make sure you have the Mono button selected too if you are panned mono like lots of us. Turn off all the channels you are not using. Also if you are using other scenes and video Capture devices make sure all those Mic/Aux tracks are muted. If you have a video camera with a mic make sure that is muted. Good luck...learning broadcasting is not trivial. 

Moon Dog