Highlighted
Member
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

Dec 22, 2018

Dante Networking Problem

Hi,

I can Ping my Dante End Point Bose EP22D on my Laptop. But its not showing Either on Dante Controller or Control Space Designer. Any solution? It's a switched Fiber optic Network. End points are 100 meters away from Server Room.  

5 REPLIES 5
Highlighted
Bose Employee
  • 11
  • 118
  • 1
Registered since

Jun 17, 2016

Re: Dante Networking Problem

Hi Amol,

In order for the EP22D to have a static IP address now, I assume you were originally seeing it in Dante Controller or ControlSpace Designer. Did the problem happen just after setting the new IP and rebooting the device? 

 

Possibilities:

-It's sharing the same IP address as another device on the network. Try to isolate it from other network devices or bridged networks. If it becomes visible, change the IP to a unique address.

-If it can't be pinged after isolating it from other network devices, it's possible that it's still in DHCP (default mode), and it was another device using 172.21.103.151 when you were pinging. Try a DHCP server in this case.

-Antivirus software on the laptop could be blocking the ports used by Dante Controller or ControlSpace Designer. Try adding them to a list of trusted applications.

If these do not help, please let us know a bit more detail. 

Thank you,

ChrisJ-at-Bose

Highlighted
Member
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

Dec 22, 2018

Re: Dante Networking Problem

Mr. ChrisJ,

Thank you for your reply.

I have already tried this. When I connect that same device to local Network switch then I can control that device on dante controller. But Same device I put on fiber optic network its starts pinging but not visible on dante controller. 

We are using a network where thousands of DHCP and static devices are connected in a network. I think its a problem of Network only.  So now I have decided to separate our Network For Dante Devices only.  

Highlighted
Participant
  • 0
  • 2
  • 0
Registered since

Nov 19, 2019

Re: Dante Networking Problem

Hi,

How I change the EX-4ML IP add ??

Highlighted
Bose Employee
  • 11
  • 118
  • 1
Registered since

Jun 17, 2016

Re: Dante Networking Problem

Hi Goran,

Just use Dante Controller. 'Device View'>'Network Config'. Change to 'Manually configure an IP address', and enter the desired info. Then reboot it.

Thanks,

ChrisJ-at-Bose

Highlighted
Participant
  • 0
  • 2
  • 0
Registered since

Nov 19, 2019

Re: Dante Networking Problem

Mr. ChrisJ,
Thank you for your reply.