timic998
Quiet Contributor
  • 0
  • 17
  • 0
Registered since

Sep 22, 2018

Bose soundbar 5.1 problem

someone has already tried this test https://m.youtube.com/watch?v=_ttYSpt8oiw  for the 5.1 surround? at the time of the test lfe there is no sound with the set 5.1 soundbar 700. I redid the test with a set accoustimas 10 and amplifier marentz and there is sound when is the lfe test. I'm trying to find a solution for the bass problem.
12 REPLIES 12
timic998
Quiet Contributor
  • 0
  • 17
  • 0
Registered since

Sep 22, 2018

Re: Bose soundbar 5.1 problem

It is normal ?
Moderator

Re: Bose soundbar 5.1 problem

Hello Timic998, 

Thank you for reaching out to the community, Sorry to hear that you are having issues with the Surround sound. 
Alongside your Soundbar 700 can you confirm what other speakers that you are using? 

It's worth noting that the Bose Surround Speakers and Bass module 700 would be the recommended speakers to connect to the Soundbar and to experience the best surround sound. 

Hope this helps, if you have any other questions please do drop a message in the thread! 

Have a wonderful day! 
Liam - Community Support

timic998
Quiet Contributor
  • 0
  • 17
  • 0
Registered since

Sep 22, 2018

Re: Bose soundbar 5.1 problem

With my soundbar 700 i use bose surround speaker and the bass module 700.
Moderator

Re: Bose soundbar 5.1 problem

Hey Timic998,

Thank you for the confirmation of the speakers you are using. 

It's also worth noting that it depends on what you are watching on your TV. News and most cable dramas will format their audio in stereo. 
Whereas live sports, movies and music channels will have 5.1 audio format. 

You could test with a Blu-ray player or with a Streaming service or with the Bose Music app to see if you are getting 5.1 surround. 

Hope this helps! 

Liam - Community Support

timic998
Quiet Contributor
  • 0
  • 17
  • 0
Registered since

Sep 22, 2018

Re: Bose soundbar 5.1 problem

I only want to know if it's normal when performing the test show above with my soundbar there is no sound at the time of the lfe test and that with my set accoustimas 10 and my amplifier marenzt there is. Because with my soundbar have a weak bass and i try to find solution
Moderator

Re: Bose soundbar 5.1 problem

Hi Timic998, 

 

Thank you for reaching out! I'm sorry for any miscommunication. 

 

Can you confirm that you are getting no audio from the Bass or do you get no audio at all from the system? 

 

I look forward to hearing from you!

 

Jessie - Community Support

Highlighted
timic998
Quiet Contributor
  • 0
  • 17
  • 0
Registered since

Sep 22, 2018

Re: Bose soundbar 5.1 problem

No audio from the bass
Moderator

Re: Bose soundbar 5.1 problem

Hi Timic998, 

 

Thank you for the clarification!

 

Your bass is definitely connected to the SoundBar?

 

If that is the case then there should be no reason why you shouldn't get audio using the LFE Test. 

 

I hope this helps! 

 

Jessie - Community Support

timic998
Quiet Contributor
  • 0
  • 17
  • 0
Registered since

Sep 22, 2018

Re: Bose soundbar 5.1 problem

Yes everything is connected... someone make this test?