Soundbar 700 Doesn't Keep Cable Box Pair Settings

Highlighted
Friendly Fanatic

Soundbar 700 Doesn't Keep Cable Box Pair Settings

I have paired my Soundbar 700 to my Samsung TV.  This works without issue.

 

Where I am having a problem, is when I pair it to my cable box.  I can pair the remote to my cable box (Arris - Shaw Gateway), and it works perfectly. 

But, when I power everything off (soundbar, TV, cable box) and then power it all back on again, the setting for the cable box no longer work. 

It's like it forgets the pairing settings, every time it's powered off. 

 

3 REPLIES
Moderator

Re: Soundbar 700 Doesn't Keep Cable Box Pair Settings

Hi JimmyDee,

 

Thanks for the post, and I'm sorry to hear about the issues you're having with your Soundbar 700 remote.

 

Will the remote work with the Arris cable box at any point after turning the system off and back on again?

 

What happens if you remove the power from your Soundbar for 30 seconds, then reconnect?  Will the remote work correctly?

 

Let us know so we can get this figured out for you.

 

Best Regards,

Brandon - Community Support

Friendly Fanatic

Re: Soundbar 700 Doesn't Keep Cable Box Pair Settings

The remote works fine, when initially paired (except for the delay when I change channels, as stated in another post).

However, as soon as I power off the system, the remote no longer works (no longer controls the Arris cable box).

 

I've tried the 30 second power off / on routine... doesn't fix the issue. 

Moderator

Re: Soundbar 700 Doesn't Keep Cable Box Pair Settings

Hi again,

 

Let's keep communication in a single thread in order to avoid confusion.  I'm going to lock this one and we can address the other issue there.

 

Thanks,

Brandon