Highlighted
Quiet Contributor
  • 0
  • 14
  • 0
Registered since

Oct 3, 2017

Re: Acostimas 700 for SoundTouch 300 sound bar

Thank you vey much for the confimation and going ahed to place order for the same.

 

Thanks

Ramesh

Highlighted
Gabby Guru
  • 282
  • 1359
  • 30
Registered since

Nov 12, 2015

Re: Acostimas 700 for SoundTouch 300 sound bar


@Brandon_M wrote:

Hi Ramesh,

 

Correct, the Bass Module 700 will work with the SoundTouch 300 without any issue.

 

Best,

Brandon - Community Support


 

Sound Touch app notwithstanding, Bose does a pretty good job mixing and matching their product lines, especially the products that work. Case in point the Acoustimass modules. The original AM 300 was a daring departure from the older style sound modules. Now it has been included with the new line of Bose speakers along with the AM 500 which was originally seen included in the SoundTouch 300 bundles sold at box stores. Sound like backwards compatibility is aviaible with these bass modules as well,

 

My sound bar is a Cinemate 130 with a SoundTouch adaptor added on. This series was originally introduced as an SR, I  beleive and concluded as a SoundTouch 130. There are other examples where Bose uses it components in ways to extend their product lines. 

 

The latest Acoustimass 500 and 700 modules are good looking and sounding components and match their counterpart soundbars quite nicely.

 

 

Highlighted
Moderator - Retired
  • 0
  • 3221
  • 128
Registered since

Dec 5, 2016

Re: Soundbar 700 compatible with Acoustimass 300

Hi Noelem,

 

Thanks for getting back to me.

 

You would want to set up the repair over the phone with technical support. They will then email you a shipping label that is prepaid to send your item in for repair.

 

Regards,

Joel 

Highlighted
Friendly Fanatic
  • 5
  • 7
  • 0
Registered since

Dec 16, 2016

Re: Is the Soundbar 700 family compatible with SoundTouch 300 family?

I have used the SoundTouch 300 with the Acoustimass 300 bass module and the Virtually invisible 300 speakers. I have also used the same Soundtouch 300 with the Bass module 500 and Bass Module 700. Additionally I have used the Soundbar 500 with the Bass Module 500 and the Acoustimass 300 Bass Module at separate times during testing. All of the older Virtually invisible 300 and Acoustimass 300 speakers are compatible with all three soundbars. The reverse is also true that all the newer accessories pair to all three soundbars. The only thing to keep in mind is two bass modules hooked to one soundbar can only be identical modules.
Highlighted
Audible Advocate
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

Sep 4, 2018

ST-300 compatible subwoofer?

Are 500,700 bass modules compatible with ST-300, and acoustic mass 300 compatible with sondbar 500,700?
Highlighted
Wistful Whiz
  • 104
  • 458
  • 22
Registered since

Jun 7, 2017

Re: ST-300 compatible subwoofer?

According to Bose you can use either Sub with the Soundbar 500/700 ,but not every Sub with the ST300.

 

BUT - According to /r/Bose on reddit you can use the Sub 500/700 with the ST300 as well.

Highlighted
Moderator - Retired
  • 0
  • 5748
  • 295
Registered since

Dec 5, 2016

Re: ST-300 compatible subwoofer?

Hi there,

 

Thanks for the question.  The BM500 and BM700 will work with the SoundTouch 300 without issue.  As well, the AM300 will work with the Soundbar 500 and 700.

 

Let us know if you have any other questions!

 

Best,

Brandon

Highlighted
Quiet Contributor
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Oct 22, 2018

Re: ST-300 compatible subwoofer?

So let just confirm before I buy. I can purchase a BM500 sub woofer and it will work seamlessly with my soundtouch 300 soundbar and VI300 rear speakers with no problem. Also that it will appear in the app as an additional volume control?
Highlighted
Moderator - Retired
  • 0
  • 5748
  • 295
Registered since

Dec 5, 2016

Re: ST-300 compatible subwoofer?

Hi Mdancer,

 

Yes, that's correct.

 

Thanks,

Brandon

Highlighted
Quiet Contributor
  • 0
  • 7
  • 0
Registered since

Sep 7, 2018

Re: Is the Soundbar 700 family compatible with SoundTouch 300 family?

Sorry if asking the same question as I got confused.

 

I have a Soundtouch 300 paired with a Acousticmass 300 and Invisible 300. If I updagrade to the Soundbar 700... will I be able to make it work with my existing Acousticmass 300 and Invisible 300?

 

Also, in terms of sound quality... any diffeence between Soundtouch 300  and the Soundbar 700?

 

Thanks!