Participant
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

Jun 7, 2019

Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

Hello - I am running an Apple 4K to
Hisense 65 Class LED H9 Series 2160p Smart 4K UHD TV with HDR
Model: 65H9D PLUS to Bose Soundbar 700 via HDMI ARC. I can’t figure out how to change setting to stop the audio delay/ lip Sync issue? Apple TV and Bose are plugged into HDMI 60hz ports.
8 REPLIES 8
Moderator

Re: Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

Hi Drummdogg13, 

 

Thank you for your post and welcome to the Community!

 

I'm sorry to hear you are experiencing a Lag. You can adjust this in the Bose Music Application under Audio. 

 

Let me know how you get on!

 

Kindest,

 

Jessie O - Community Support

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
Expert
  • 376
  • 2691
  • 110
Registered since

Oct 18, 2017

Re: Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

I'm sure your TV also has a sync function.

Participant
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

Jun 7, 2019

Re: Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

I tried adjusting the audio delay inside the Bose App but it doesnt help at all.

Participant
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

Jun 7, 2019

Re: Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

It has a lip sync feature  that is off because tv speakers are off. It has audio delay feature


Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Jan 9, 2020

Re: Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

I have the same issue with my TCL P8M TV. I have configured the soundbar to turn on when I turn on the tv. All configuration(CEC, music app) are set up correctly. But every time I turn on the tv(soundbar via the tv) I get an audio delay. I can only fix this by going to audio options of my tv and changing auto to PCM and auto again. I have to do this every time I turn on the tv and the soundbar. Hope this can be fixed in the next firmware.

Moderator

Re: Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

Hello Thushan, 

 

Thanks for reaching out and welcome to the Bose Community Forums. 

 

I am so sorry that you are having this issue. The steps you have taken with the TV settings are a great start, but I can understand the annoyance in needing to do this every time. 

 

Can I please ask, have you tried the steps mentioned above, in the Bose Music app to resolve this issue? 

 

I look forward to your response. 

Kind Regards, 

Vicky W 

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
Participant
  • 0
  • 2
  • 0
Registered since

Nov 25, 2020

Re: Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

I've had this issue to vary degrees since installation of my Soundbar 700.

 

When paired with my Sony Bravia KD-55X7000E lip-sync is out and noticeably delayed (not fixable by the in app delay setting, this just exacerbates the issue). The delay gets worse on streamed content from inbuilt apps from the Smart TV firmware. An ongoing issue I haven't been able to resolve using either Optical or ARC, changing cables, software updates nor doing a complete re-install when I recently moved.

 

If this is an unfixable issue, is there a recommended TV that this setup does work with (without a sync issue) as I am in the market for a new HDMI 2.1 compatible OLED to replace my current 4K entry-level TV.

 

Thanks in advance for any comments or suggestions!

 

Bose product name

Soundbar 700, Bass Module and Surrounds

Country

Australia

Firmware Version

10.0.10-8565+88f8514

Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Nov 27, 2020

Re: Bose Soundbar 700 Audio delay/lip sync issues

I had an issue that sounds very similar to what you reported, and have found a resolution. Yesterday I set up a new Soundbar 700 with a Sony XBR-65X900E TV. I tried watching television and streaming a couple of shows from Netflix and a movie from Amazon, and everything seemed fine. However, later that evening we rented a movie from Amazon, and the A/V lip sync was terrible! There appeared to be a few seconds of delay between the audio and video. It was so bad that we watched the rest of the movie without the Soundbar.

 

Today, I found this article: https://www.sony.com/electronics/support/articles/00026069

and followed the instructions to change the A/V Sync setting. It had been in set to Auto, and when I changed it to On, it resolved the issue with the problematic movie. I checked some other streamed content and live TV, and so far, so good.