Wistful Whisperer
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

Aug 15, 2018

Subwoofer (acoustimass 300) not connecting with SoundTouch 300

Hi Everyone,

 

I need help, I purchased SoundTouch 300 and Subwoofer a day ago. The subwoofer worked fine for a day, however now the Subwoofer is not connecting to Soundbar.
I have tried all the steps mentioned in manual, however none worked.

Tried pressing the Soundtouch button and holding the "7" button for few seconds until the lights blinked once, "did not help".

Please help!!!!!


I spent a lot of money and this does not look good.

 

Thanks in advance for your valueable replies.


Thanks

Tanuj

7 REPLIES 7
Highlighted
Community Manager - Retired
  • 0
  • 3060
  • 132
Registered since

Mar 15, 2018

Re: Subwoofer (acoustimass 300) not connecting with SoundTouch 300

Hello Tanuj

 

Thank you for posting in the community!  I'm sorry to hear about the connection issues, but would be glad to help!

 

How far is the bass module from the soundbar?

Are there any wireless devices like a router or wireless printer next to the soundbar or bass module?

Can we try factory defaulting the soundbar and trying again?  The steps can be found HERE

 

Let us know how it goes!

 

Warm Regards,

Tony A - Community Support 

Highlighted
Wistful Whisperer
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

Aug 15, 2018

Re: Subwoofer (acoustimass 300) not connecting with SoundTouch 300

Hi Tony, 

 

Thank you so much for your reply.

 

The bass module is right below the soundbar(it is wall mounted).

Yes, there is a wireless router, however it is in another room.

I will surely try to factory reset the soundbar, also are there any steps that I can see after the reset to reconnect the bass module?

Thank you once again!


Regards

Tanuj 

Highlighted
Community Manager - Retired
  • 0
  • 3060
  • 132
Registered since

Mar 15, 2018

Re: Subwoofer (acoustimass 300) not connecting with SoundTouch 300

Hi Tanuj,

 

There is just the standard procedure to select the SoundTouch source and then pressing and holding the number 7 to put the systems in pairing mode.  Let us know the results of the factory default and if it resolved the issue or not.

 

Warm Regards,

Tony A 

Highlighted
Wistful Whisperer
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

Aug 15, 2018

Re: Subwoofer (acoustimass 300) not connecting with SoundTouch 300

Sorry, it is still not working.

Light on the Bass module glows amber then turn to solid white and then turns off, it is not staying Solid White to connect.

Also, the pairing icon very last on the soundbar is also not showing any color.

 

Thanks

Tanuj

Highlighted
Community Manager - Retired
  • 0
  • 3060
  • 132
Registered since

Mar 15, 2018

Re: Subwoofer (acoustimass 300) not connecting with SoundTouch 300

Hi Tanuj

 

Thanks for trying the factory defaulting.  It appears there is something going on with the soundbar and bass module.  I would recommend contacting your local support center by clicking HERE.  Just select your country and Contact Us at the bottom of the page to display a number for support in your area.

 

Warm Regards,

Tony A 

Highlighted
Wistful Whisperer
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

Aug 15, 2018

Re: Subwoofer (acoustimass 300) not connecting with SoundTouch 300

Thank you Tony for taking time in helping me out.
I have contacted Bose support team and they will be sending an Engineer to my place, I will update the community what the exact issue is. 

Regards

Tanuj 

Highlighted
Community Manager - Retired
  • 0
  • 3060
  • 132
Registered since

Mar 15, 2018

Re: Subwoofer (acoustimass 300) not connecting with SoundTouch 300

Hello Tanuj,

 

Thanks for the update, and definitely let us know the outcome!

 

Warm Regards

Tony A