cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
SANGWOOHA
Participant
  • 0
  • 12
  • 0
Registered since

Aug 31, 2017

soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

hi my my soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source 

 

but not in pcm 

 

only dd source 

 

firmware vr 21.0.13

12 REPLIES 12
SANGWOOHA
Participant
  • 0
  • 12
  • 0
Registered since

Aug 31, 2017

soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

i have soundtouch 300 soundbar . it has same issue

 

when this update?

SANGWOOHA
Participant
  • 0
  • 12
  • 0
Registered since

Aug 31, 2017

soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

my soundtouch300  had same isuue The crackle sound in dolby digital source.

 

my firmware ver.21.0.13 

 

please give me soulution 

 

 

Charlotte_G
Moderator

Re: soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

Hello SANGWOOHA,

 

Thank you for your post in the Bose Community today. 

 

We're sorry to hear that you are experiencing this issue with your SoundTouch 300 Soundbar. 

 

I'd like to gather some initial details so that I can help you with this problem to the best of my ability. 

 

Do you have any additions to your Soundbar such as the Acoustimass 300/Bass Module 700 or the Virtually Invisible 300 Wireless Surround Speakers?

Is the crackling noise coming from a specific speaker or all speakers?

Does the crackling noise occur when you use any other devices such as a Bluetooth paired device or anything from the SoundTouch App such as Spotify?

 

I look forward to hearing back from you. 

 

Warm regards,

Charlotte G - Community Support

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
SANGWOOHA
Participant
  • 0
  • 12
  • 0
Registered since

Aug 31, 2017

Re: soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

i had only soundtouch300 soundbar.

 

only dolby digital source  crackling noise coming from .

 

pcm , and other device wolk great

 

BOSE 500, 700 also has an issue

Charlotte_G
Moderator

Re: soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

Hi SANGWOOHA,

 

Thank you for providing that information. 

 

The issue that occurred with the Soundbar 500 and 700 will not be related as they run a different system altogether. Therefore, it is essential that we gather details regarding your particular issue as appose to matching symptoms with the SB500/700 Crackling problem. 

 

Is the noise coming from all areas of the Soundbar or just a particular side/section?

 

Warm regards,

Charlotte G 

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
SANGWOOHA
Participant
  • 0
  • 12
  • 0
Registered since

Aug 31, 2017

Re: soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

noise coming from a particular side section

 

netflix  dd 5.1

 

ps4 pro dd5.1

 

BOSE sondtouch 300 - HDMI ARC - samsung Q7fn HDMI ARC - ps4 pro

SANGWOOHA
Participant
  • 0
  • 12
  • 0
Registered since

Aug 31, 2017

Re: soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

Using the Netflix app on my Samsung unq7fn TV --> HDMI ARC --> Bose Soundtouch 300 

 

During some scenes, I hear this crackling sound  

 

but pcm sound had no happen this cracking , only DD source happen , ps4 pro DD source had same problem

Charlotte_G
Moderator

Re: soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

Hi SANGWOOHA,

 

Many thanks for confirming that information. 

 

I would first recommend performing a soundbar reset by following these steps:

  1. Turn the soundbar off
  2. Unplug the soundbar power cord from the power outlet
  3. Wait 30 seconds
  4. Reconnect the power cord
  5. Wait 30 seconds for the system to reboot

Let me know the outcome of this. 

 

Warm regards,

Charlotte G 

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
SANGWOOHA
Participant
  • 0
  • 12
  • 0
Registered since

Aug 31, 2017

Re: soundtouch300 has The crackle sound in dolbydigital source

it has still problem