cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
maxpower_
Collaborator
  • 18
  • 12
  • 0
Registered since

Feb 20, 2021

Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

Bose product name 

Acoustimass 300

Country

Canada

 

Detailed description of the issue and steps to reproduce

 

No need to reproduce it, the issue cannot be fixed even with a factory reset or a restart of the bass module.

Here is a video to show what is currently happening with the Acoustimass 300 status lights.  

 

When did you start to experience the issue? Did it work correctly previously? 

 

Ever since the last update issued by Bose. Updated my Soundtouch 300 and Acoustimass 300 at the same time using my Soundtouch app, thats when the sub stopped working and began flashing the different status lights. Yes, it worked perfectly before this.

 

Any troubleshooting steps you took

 

Everything recommended. Soft reset. Factory reset. Unplugged it then plugged it back in. Tried to connect using a 3.5 mm audio cable to see if it'll work wired instead of wireless. Nothing has worked and continues to flash white amber and red.

 

I called Bose at 1 (800) 869-2114, spoke to Andy. He said I was to pay $150 USD to have the item sent in for 3 weeks to be worked on. He was very friendly but his solution was unacceptable. I simply can't be expected to pay this money to fix a problem I didn't cause, especially right now when funds are a bit tighter due to the global pandemic. Bose, please help me. I've been posting in another users thread about the same problem they're also having, but you haven't responded. I don't know what else to do or who else to contact.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Charlotte_G
Moderator

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

Bose Best Answer selected by Moderator Jeff_G

Hi @maxpower_, thanks for posting!

 

I'm very sorry to hear that your Acoustimass 300 is no longer working as it should. It seems as though you have completed extensive troubleshooting which is really appreciated. At this point, there is nothing further that we can do to help beyond troubleshooting via the Bose Community. I understand that you're unhappy with the repair option that was already provided, but this concern will need to be expressed to the local support team.

 

If you have any questions, please do let me know.

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!

View solution in original post

8 REPLIES 8
dclark721
Participant
  • 2
  • 1
  • 0
Registered since

Mar 14, 2021

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

Any luck with this? I’m having the same issue. 

maxpower_
Collaborator
  • 18
  • 12
  • 0
Registered since

Feb 20, 2021

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

Absolutely nothing from Bose, I emailed, I called, I posted here. Zero help from their mods and attempts to reach out have been met with silence or an out of pocket cost I'm expected to cover fully. For an update they issued that essentially bricked my previously functioning bass module. Unreal. 😞

Charlotte_G
Moderator

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

Bose Best Answer selected by Moderator Jeff_G

Hi @maxpower_, thanks for posting!

 

I'm very sorry to hear that your Acoustimass 300 is no longer working as it should. It seems as though you have completed extensive troubleshooting which is really appreciated. At this point, there is nothing further that we can do to help beyond troubleshooting via the Bose Community. I understand that you're unhappy with the repair option that was already provided, but this concern will need to be expressed to the local support team.

 

If you have any questions, please do let me know.

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!

View solution in original post

Andy_UK
Collaborator
  • 22
  • 13
  • 0
Registered since

Feb 12, 2021

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

This is a next to useless response.

Along with others, I have got the same problem and tried all the things Maxpower has done.

Bose have created this problem with an update and refuse to take responsibility for it.

Correct me if I am wrong, but there is no service option in the UK.

Pfunks
Advocate
  • 19
  • 55
  • 0
Registered since

May 9, 2019

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

Any update or solution bose? Ghosting this thread also?

satyajeet99
Contributor
  • 1
  • 5
  • 0
Registered since

Jul 26, 2017

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

I have the exactly same problem. I did not notice when did it start happening.  I noticed it today, I have not done update recently. it just stopped working. There is no information on what is the problem. It is really strange that bose cannot give a reason for this and asks us to send the module to them using a courier service.  

Andy_UK
Collaborator
  • 22
  • 13
  • 0
Registered since

Feb 12, 2021

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

A couple of weeks ago I spoke to a very user friendly man 😃 at customer services Bose UK. He understood what the issue was and said the unit would have to come back to Bose for them to clear the fault. As I didn't have the packaging he arranged for some to be sent to me from......... Belgium!! Well, the packaging arrived today via UPS, and I quickly boxed my Acoustimass up and took it to my local collection point ready for transporting to .......... Belgium!!

Assuming all is well when it is returned, I will have to make the decision whether to disconnect my soundbar from the internet and delete the app from my phone so that nothing further can go wrong. I just use the system for TV sound now having given up trying to connect my CD player via the Bose Link unit 😩.

Bose are doing this free of charge even though the Acoustimass is about 4 years old, so thank you Bose for that. I will post an update when the unit is returned, assuming that I am not overpowered by low frequencies!!

Andy_UK
Collaborator
  • 22
  • 13
  • 0
Registered since

Feb 12, 2021

Re: Acoustimass 300 white+amber+red after last Bose update

My Acoustimass 300 arrived back with me today and is working well.

 

I have opted to connect mine with a cable, have disconnected the sound bar from my router, and I have deleted the app, so it is all working and nothing should affect that. Yes, I don't have all the bells and whistles, but all I want is to use it with my television. Nice and simple. 🙂

 

All credit to Bose for fixing the problem, and Customer Services in the UK for organising the transit and repair.