oldtone
Participant
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

May 9, 2020

No Air Play on SoundTouch 10

I have 2 SoundTouch 10 speakers and 3 other ST speakers.  During the last upgrade they upgraded ok with the exception of one of the ST 10s.  One displays the Apple Airplay symbol in the IOS app and the other does not.  So I have just forced the ST to upgrade using 4 + V- and still no Airplay symbol in the app.

 

What am I doing wrong?  Any help much appreciated.

Many thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
GEORGzer
Advisor
  • 45
  • 123
  • 11
Registered since

Dec 14, 2016

Re: No Air Play on SoundTouch 10

Author Accepted Answer selected by oldtone
This ST10 is most likely lacking the necessary hardware for Airplay 2.
You‘ll have to contact Bose support and send it in, they will upgrade it for free.

View solution in original post

5 REPLIES 5
GEORGzer
Advisor
  • 45
  • 123
  • 11
Registered since

Dec 14, 2016

Re: No Air Play on SoundTouch 10

Author Accepted Answer selected by oldtone
This ST10 is most likely lacking the necessary hardware for Airplay 2.
You‘ll have to contact Bose support and send it in, they will upgrade it for free.

View solution in original post

oldtone
Participant
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

May 9, 2020

Re: No Air Play on SoundTouch 10

Ok. Thanks for responding.  From all the upgrade info it said all ST 10s were able to have Airplay after the software upgrade with no mention of an additional hardware upgrade.

 

I'll contact them direct.

 

Thanks again.

GEORGzer
Advisor
  • 45
  • 123
  • 11
Registered since

Dec 14, 2016

Re: No Air Play on SoundTouch 10

Yes, this is only the case with a specific batch of ST10s, one of the early ones.

Had one myself, had it „serviced“ and now Airplay 2 works great. Took about a week here in Europe, before the pandemic.

oldtone
Participant
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

May 9, 2020

Re: No Air Play on SoundTouch 10

Just called Bose UK who have emailed the lables for UPS collection.  All easy and trouble free.  Glad I'm not the only one and it was not something I had done wrong.

 

Thanks for all your responses and assistance.

Kentakoong
Participant
  • 0
  • 2
  • 0
Registered since

Aug 11, 2020

Re: No Air Play on SoundTouch 10

I asked Thailand's reseller (the official) and they said they can't change it for me.

 

Really Sad right now

 

Do I need to buy a new one to use airplay??