Highlighted
Silent Starter
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Jul 3, 2018

The left bud loses connection

I just used the sleepbuds for the first time, and the left bud kept losing connection.  I had to keep putting it back on the charging dock to reconnect.  That disrupted the whole purpose of the sleepbuds.  🙂  Is this common?  Is there a solution to fix this issue?  

12 REPLIES 12
Highlighted
Community Manager - Retired
  • 0
  • 3053
  • 125
Registered since

Mar 15, 2018

Re: The left bud loses connection

Hello paulagavin

 

Thanks for joining the community and sorry to hear about the issues.  

 

This certainly is not a common issue, but I'd be glad to help!  

 

When opening the Sleep app, did it prompt for an update to the ear buds?  

Also there is an update designed for the charging case as well which can be located HERE 

 

Let's see if everything is up to date and give it a shot afterwards.

 

Warm Regards,

Tony - Community Support 

Highlighted
Silent Starter
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Jul 4, 2018

Re: The left bud loses connection

I've been using the sleepbuds for a little more than a week.  In general all has been working out fine other than inconsistent experiences with the app and buds when I put the buds in as I go to sleep (sometimes they just start playing, sometimes they don't but the app is ready to start them, sometimes the app tells me to put the back in the case and I have to force close the app).

 

In any case, something disturbing happened this morning.  About 20 minutes before I was due to wake up, the left bud just stopped working.  Both buds were fully charged and it was 7 hours and 40 minutes into my planned 8 hour sleep.  I took the left bud out of my ear, looked at it, put it back - nothing.  I then took it out and put it in the charger for about 15 seconds - making sure the light started blinking.  Put it back in my ear and nothing.  Kept it in my ear and then got out of bed to head to the bathroom and then all of a sudden the bud came back on.  I find this very problematic.  I followed the previous reply to this post and tried updating the sleepbuds design from the updater, but it indicates that my software is up-to-date with a version of 1.00.00.

 

These buds cost way too much money for me now have to be worried that a bud can just stop working during my sleep.

Highlighted
Quiet Contributor
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

Jul 4, 2018

Re: The left bud loses connection

My wife is having the same problem, fairly consistently, with one or both sleepbuds stopping working part way through the night - sometimes it seems to be charge related, sometimes not.

 

I'll try the firmware update and check again tonight, but it's very frustrating.

Highlighted
Community Manager - Retired
  • 0
  • 3053
  • 125
Registered since

Mar 15, 2018

Re: The left bud loses connection

Hello everyone!

 

Thank you for the update.  If the firmware updates don't seem to resolve the issue, I would recommend calling our Sleep Bud specialists at this number here:

 

(800) 905-1273

 

Warm Regards,

Tony

Highlighted
Silent Starter
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Jul 13, 2018

Re: The left bud loses connection

The exact same thing happened to me last night.  After putting back in the base for a minute, it showed up as having almost full charge as well.  I'll try updating the base tonight, but kind of feel like I'm beta testing the product.

Highlighted
Quiet Contributor
  • 0
  • 3
  • 0
Registered since

Jul 4, 2018

Re: The left bud loses connection

Did device update at btu.bose.com last night and they ran through the whole night for the first time in ages, so fingers crossed it's fixed it. Thanks for the help.

Highlighted
Silent Starter
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Jul 20, 2018

Re: The left bud loses connection

I just got these today and am finding lots of bugs, including the left bud disconnecting. I had a lot of trouble getting them to connect at all, over a dozen tries using all of the suggestions the app gave. Right now they are both working but the app says the right one is disconnected even though I still hear sound through it. Very odd. I am afriad to stop and try reconnecting for fear of having to go through the hassle of unsuccessful connection attempts for a half hour or more. Also, the screen which you swipe down to find a connection only seems to pop up when it wants to and I cannot find it anywhere when I want to manually try re-connecting after monkeying with airplane mode on/off, bluetooth on/off, reinsertion in case, etc. Super frustrating. I really want these to work and will keep trying, but if all these things continue I don't know if I will be able to keep them.

Highlighted
Community Manager - Retired
  • 0
  • 3053
  • 125
Registered since

Mar 15, 2018

Re: The left bud loses connection

Hi JessKaz

 

Sorry to hear about the troubles but would be glad to help!  Have you been able to run through the update with the case as well through our updater site?  I would recommend you give this a shot and let us know how it goes!  The updater can be found HERE..

 

Warm Regards,

Tony A 

Highlighted
Quiet Contributor
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Aug 2, 2018

Re: The left bud loses connection

I'm having the same basic issue. Both buds continue to play the white noise, but when my alarm goes off in the morning and I hit either dismiss or snooze, the left bud keeps playing the alarm, and the app says that it is no longer connected. I got my buds July 12, and this happened only once during the first two weeks, but this week (week three of ownership) it's happened three of the four days.

 

The left bud also has issues connecting to the charging case - in the morning when I put them back, about half of the time the left one has to be pulled off and put back on a couple of times before the charging light starts blinking as it should. I never have this problem with the right (I first discovered that this was an issue when the left bud didn't charge during the day because it was somehow improperly connected to the case).

 

I ran all of the updates on the software when I got the product three weeks ago, so it should be up-to-date.